My-TOC update Juni 2015
My-TOC update Juni 2015
 
Beste Bibliothecaris,

 

De afgelopen User groep bijeenkomst jl. mei heeft ons weer voorzien van de nodige input ter verbetering van My-TOC. Naast procedurele afspraken die gemaakt zijn tussen de bibliothecarissen uit de gezondheidszorg, en de uitleg en bespreking van de samenwerking tussen Timbers en Ingressus, zijn wij geïnformeerd over verbeterpunten betreffende de functionaliteit en hebben we een aantal toekomstige functionaliteiten besproken.

 

Qua techniek werken wij continue aan verbeteringen; stabiliteit en snelheid van werken hebben bij ons de hoogste prioriteit. Aanpassingen aan onze database, data afhandeling en de My-TOC interface zullen de snelheid van werken voor de beheerders verhogen.

 

Vanaf afgelopen weekend is My-TOC in de versie 15.05 beschikbaar en kunt u een aantal wijzigingen zelf bekijken.

 

In deze nieuwsbrief:

 

 
 

Verbetering terminologie in My-TOC

Vanaf het allereerste begin van My-TOC hebben wij bij Timbers geworsteld met de vraag hoe wij het een en ander in onze menustructuur en interface moesten benoemen. Aangezien My-TOC voor een groot deel gebaseerd is op het verwerken en distribueren van e-Mail was het gebruik van de term 'e-Mail', als algemene aanduiding, prominent aanwezig.

 

Helaas leidde dat ook tot de nodige verwarring bij de gebruikers van My-TOC. Door goed te luisteren naar de bezoekers van de User groep bijeenkomst, voornamelijk bibliothecarissen, konden we een aantal gebruikelijke vaktermen onderkennen, n.l. 'Titels' en 'Collectie('s)'.

 

Titel

Aanduiding van een inhoudsopgave van een tijdschrift. Tevens kan dit de titel zijn van een 'eigen' of externe nieuwsbrief

 

Tabblad 'Collectie'

Geeft een overzicht van alle tijdschrifttitels die u zelf beheert (Eigen Titels) en de tijdschrifttitels die u aan uw eindgebruikers ter beschikking stelt (Beschikbaar gestelde titels). Deze laatste kan bestaan uit een mix van eigen- en door andere bibliothecarissen beheerde tijdschrifttitels.

 

Tabblad 'Mijn collectie'

Dit tabblad geeft een overzicht van tijdschrifttitels die op uw e-mail adres binnenkomen (Door u geselecteerde Titels) of waaruit u nog een keuze kunt maken om te gaan ontvangen (Beschikbare Titels).

 
 

Functies Toevoegen en Wijzigen titels uitgebreid

Onder het menu-item 'Collectie' kunt u tijdschrift titels Toevoegen of Wijzigen.

 

Bij het onderdeel Toevoegen kunt u nu ook inlog informatie kwijt. Dit betreft de inloggegevens die u gebruikt om u te abonneren op de levering van digitale inhoudsopgaven (alerts) bij de desbetreffende uitgever. U heeft dus alle informatie van een tijdschrifttitel op één pagina ter beschikking.

 

Een bestaande titel die u beheert kunt u ook Wijzigen. Het scherm 'Wijzigen titel' hebben we opgedeeld in drie onderdelen die elk apart aangepast kunnen worden. Door deze opdeling kunt u meer informatie kwijt per tijdschrifttitel (zie ook hiervoor bij Toevoegen) en zal ook het ophalen en wegschrijven van de informatie sneller verlopen. Wij maken het beheren van tijdschrifttitels voor u steeds eenvoudiger.

 
 

Snelheids verbeteringen doorgevoerd

Door de grote hoeveelheden tijdschrifttitels die een aantal van onze abonnees gebruiken was de laadtijd van een aantal overzichten te lang. Door de overzichten nu te laten beginnen met de titels die beginnen met een 'A' hebben we de laadtijd aanzienlijk kunnen verkortten.

 
 

Toekomstgerichte 'Branchecodering'

My-TOC is een aleringsysteem dat uitstekend past binnen kennisintensieve organisaties. Naast de Gezondheidszorg kunnen ook Politie en Justitie, de ESA of b.v. de Samenwerkende hulporganisaties de efficiëntie van kennisdelen vergrootten.

 

Timbers speelt nu in op toekomstige ontwikkelingen door My-TOC te voorzien van branchecodes. Samenwerking binnen branches, met de gezondheidszorg als uitstekend voorbeeld, en de afbakening van branchegebieden wordt daardoor eenvoudiger.

 

De branchecodering is (vooralsnog) voor de beheerders niet in te zien. Het betreft voornamelijk een technische functionaliteit.

 
 

Beheer tijdschrifttitel delen

Zoals aangegeven in de vorige nieuwsbrief (15.03) is het mogelijk het beheer van de tijdschrifttitels, betreffende de gezondheidszorg, met elkaar te delen. Tijdens de User groep bijeenkomst is er een 'werkgroep' in het leven geroepen die de verdeling van het onderlinge beheer coördineert. Cora Weijsenveld van Ingressus heeft hierbij een initiërende rol.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in het delen van het beheer van tijdschrifttitels, neem dan contact op met Cora Weijsenveld van Ingressus (cweijsenfeld@ingressus.nl) of Ruud Snelleman van Timbers (info@my-toc.com).

 
 

Ingressus als wederverkoper van My-TOC

Timbers is een organisatie die bestaat uit ras-echte programmeurs die niet zoveel affiniteit hebben met marketing. Aangezien het voor het voortbestaan van My-TOC van belang is dat er meer abonnees bijkomen hebben wij besloten Ingressus het exclusieve resellerschap van My-TOC aan te bieden.

 

De lange staat van dienst van Ingressus in de Nederlandse bibliotheek-, archief- en musea wereld geeft ons het vertrouwen dat men adequaat het product My-TOC zal weten aan te bieden. Vergroting van het aantal abonnees en de uitgebreide kennis van de medewerkers van Ingressus zorgt voor een versnelling van de doorontwikkeling van My-TOC.

 
 

Communicatie en handleidingen

Onze communicatie en handleiding websites ondergaan een wijziging. Op de achtergrond werken wij aan een eigen domeinnaam waar een website komt waarop wij onze nieuwtjes plaatsen en uitleggen wat My-TOC is. Teven zijn we bezig de handleidingen website te migreren naar deze nieuwe omgeving. Ook zullen we het inlogscherm van My-TOC stapsgewijs aanpassen zodat deze beter aansluit bij de look-and-feel van onze communicatie website.

 
 

Enthousiast over My-TOC? Deel deze nieuwsbrief!

Het doorsturen van inhoudsopgaven naar een besloten groep is toepasbaar in vele branches. Bent u enthousiast over My-TOC en de App, deel dan deze nieuwsbrief met uw professionele netwerk. Al vanaf € 0,-- kunnen ook anderen kennismaken met dit efficiënte systeem voor de verspreiding van inhoudsopgaven, attenderingen enz. De aanmeldprocedure voor My-TOC staat hieronder vermeld.

 
 

My-TOC gratis uitproberen voor uw organisatie?

Wilt u ook de gebruikers in uw organisatie voorzien van de meest actuele wetenschappelijke en praktijkinformatie, waaronder inhoudsopgaven en attenderingen, meldt u zich dan bij ons aan. Dat kan al vanaf € 0,-- voor maximaal 50 eindgebruikers. Een e-mail sturen is het enige dat u hoeft te doen. My-TOC is webbased dus direct te gebruiken. Mail snel naar: info@my-toc.com.

 

Vermeld de volgende gegevens in de e-mail:

 

Naam: Uw eigen naam
Organisatie: Naam instituut/bedrijf, het vestigings- en postadres
Indien toepasselijk: Uw BPZ- en/of CCZ-nummer
Uw zakelijke e-mail adres
Uw zakelijke telefoonnummer

 

Mochten 50 eindgebruikers niet voldoende zijn voor u, of wilt u gebruik gaan maken van de Full-function versie, neem dan rechtstreeks contact met ons op. E-mail of bel met Ruud Snelleman van Timbers.

 

Contactgegevens Ruud Snelleman
E-mail: info@my-toc.com
Tel: 06 - 44 508 405
Twitter: https://twitter.com/My_TOC


Met vriendelijke groeten,
Timbers Internetdiensten
Ruud Snelleman en Menno But

 
 
Afmelden My-TOC is een product van Timbers Internetdiensten Contact