My-TOC update Maart 2015
My-TOC update Maart 2015
 
Beste Bibliothecaris,
 

 

In lijn met de uitspraak “Knowledge is most useful when liberated and shared” heeft de My-TOC gebruikersgroep Timbers gevraagd aanpassingen in de software door te voeren die het delen- en het beheer van tijdschrifttitels binnen de gezondheidsbranche mogelijk maakt. De 15.03 versie komt aan deze wens tegemoet door de toevoeging van een aantal nieuwe functies.

 

Ook hebben we goed nieuws voor Bibliotheken die gebruik maken van de Hidden Automatic Navigator (HAN) software. Vanaf versie 15.03 is het mogelijk HAN-links toe te voegen aan tijdschrifttitels. Deze links werken alleen voor jouw eigen organisatie en kunnen niet gedeeld worden.

 

In deze nieuwsbrief:

 
 

Uitbreiding gegevens bij een organisatie

Nu het mogelijk is geworden tijdschrifttitels te delen met andere My-TOC gebruikers is het belangrijk te weten wie een titel in beheer heeft. Mocht het e.e.a. niet goed binnenkomen dan is eenvoudig terug te vinden met wie er contact opgenomen kan worden. De initiële beheerder heeft naar alle waarschijnlijkheid ook last van het zelfde probleem.

 

Bij het onderdeel 'Organisatie' binnen My-TOC vindt je de volgende nieuwe velden:

  • Antwoord naar, hierin kan je het e-mail adres opgeven waarop anderen jou kunnen bereiken in het geval een door jou beheerde titel niet goed binnenkomt;
  • Contactpersoon, de naam van de persoon die men mag benaderen.

 

Het volgende veld 'E-mailverzending Ja/Nee' vind je ook terug bij het onderdeel 'Organisatie'. Indien je hier de keuze voor 'Nee' maakt dan zullen alle e-mail verzendingen gestopt worden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je groot onderhoud aan je titels uitvoert. Zet het veld terug op 'Ja' en het verzend mechanisme wordt automatisch weer opgestart.
NB: E-mails die in de tussentijd zijn ontvangen worden NIET alsnog verzonden zodra de e-mailverzending weer is opgestart.

 
 

Melding titel langere tijd niet ontvangen

Een belangrijke wens van de gebruiksgroep was het beter inzichtelijk krijgen van het binnenkomen van inhoudsopgaven. Dat was tot op heden lastig, elk tijdschrift kent zijn eigen verschijningsfrequentie en controle daarop bleek lastig.

 

Het onderdeel 'E-mails' van My-TOC maakt dit nu zeer eenvoudig. Indien een inhoudsopgave langere tijd niet binnenkomt, het e.e.a. afhankelijk van de jaarlijkse verschijningsfrequentie, dan verschijnen er twee rode uitroeptekens (!!) voor de titel van het tijdschrift. Klik op de titel en kijk bij het veld 'Laatst ontvangen' of en wanneer de laatste inhoudsopgave binnengekomen is. Daarna kan je bepalen welke actie je moet ondernemen.

 
 

HAN links toevoegen

Voor de bibliotheken die beschikken over de Hidden Automatic Navigator software of functionaliteit, is het nu mogelijk HAN-links toe te voegen aan tijdschrifttitels. Via de optie 'Wijzigen E-mail' kan je HAN-links toe voegen inclusief een korte toelichting. Het wordt nu voor de eindgebruiker een stuk sneller en eenvoudiger bij de juiste fulltekst artikelen te komen, ook off-campus.

De HAN link wordt bovenaan de doorgestuurde e-mails getoond.

 
 

Tijdschrifttitel beheer delen

Naast de uitbreiding van de organisatie gegevens ten behoeve van het delen van tijdschrifttitels zijn er ook functies aan My-TOC toegevoegd voor het delen van het beheer op branche nivo. Mede op aanvraag van de gebruikersgroep hebben wij daarvoor een eerste stap gezet.

 

Het is nu mogelijk per tijdschrifttitel aan te geven wat de 'Inlogcode' en het 'Wachtwoord' is die gebruikt zijn bij het aanmelden op een inhoudsopgave levering bij de uitgever of een specifiek platform. Voordat je deze gegevens invult moet je natuurlijk wel bereid zijn en overeenstemming hebben het beheer aan een andere organisatie over te laten.

 

Mocht je zover zijn en nog vragen hebben neem dan contact met ons op, info@my-toc.com. Wij kunnen je helpen de overdracht van het beheer soepel te laten verlopen.

 
 

Online handleiding

De snelheid waarmee wij My-TOC doorontwikkelen ligt behoorlijk hoog, wij werken ondertussen alweer aan versie 15.04. Hierdoor zijn wij helaas niet goed in staat de online handleiding(en) even snel te laten volgen, deze zullen dus altijd wat achterlopen.

 

Via onze nieuwsbrieven houden we u echter op de hoogte van de lanceringen van nieuwe functionaliteiten. Mocht u iets missen in een handleiding (https://mytocmanual.wordpress.com/) dan kunt u altijd nog even terugkijken in onze nieuwsbrieven (https://mytoc.wordpress.com/nieuws/nieuwsbrieven/) of een mailtje sturen aan My-TOC.

 
 

Spreek Timbers tijdens het BMI congres op 26 maart

Graag ontmoeten wij u op dit interessante BMI congres "Informatieprofessionals 2025: onbekende en ongekende mogelijkheden!". Kom gerust even bij ons langs voor het stellen van vragen, het aanreiken van suggesties of een complimentje. Daar worden wij blij van. Mocht u nog geen My-TOC gebruiker zijn, vraag ons dan eens naar de mogelijkheden van de gratis My-TOC Basic- of een proefversie op de Full function versie.

 
 

Usergroep bijeenkomst in mei 2015

De eerste bijeenkomst van de usergroep hebben wij gepland op donderdagmiddag 21 mei a.s. De vaste bezoekers krijgen een uitnodiging toegestuurd inclusief plaats en tijd. Wilt u ook deelnemen aan de usergroep, meld u zich dan bij ons aan via het volgende e-mail adres: info@my-toc.com.

 
 

Enthousiast over My-TOC? Deel deze nieuwsbrief!

Het doorsturen van inhoudsopgaven naar een besloten groep is toepasbaar in vele branches. Bent u enthousiast over My-TOC en de App, deel dan deze nieuwsbrief met uw professionele netwerk. Al vanaf € 0,-- kunnen ook anderen kennismaken met dit efficiënte systeem voor de verspreiding van inhoudsopgaven, attenderingen enz. De aanmeldprocedure voor My-TOC staat hieronder vermeld.

 
 

My-TOC gratis uitproberen voor uw organisatie?

Wilt u ook de gebruikers in uw organisatie voorzien van de meest actuele wetenschappelijke en praktijkinformatie, waaronder inhoudsopgaven en attenderingen, meldt u zich dan bij ons aan. Dat kan al vanaf € 0,-- voor maximaal 50 eindgebruikers. Een e-mail sturen is het enige dat u hoeft te doen. My-TOC is webbased dus direct te gebruiken. Mail snel naar: info@my-toc.com.

 

Vermeld de volgende gegevens in de e-mail:

 

Naam: Uw eigen naam
Organisatie: Naam instituut/bedrijf, het vestigings- en postadres
Indien toepasselijk: Uw BPZ- en/of CCZ-nummer
Uw zakelijke e-mail adres
Uw zakelijke telefoonnummer

 

Mochten 50 eindgebruikers niet voldoende zijn voor u, of wilt u gebruik gaan maken van de Full-function versie, neem dan rechtstreeks contact met ons op. E-mail of bel met Ruud Snelleman van Timbers.

 

Contactgegevens Ruud Snelleman
E-mail: info@my-toc.com
Tel: 06 - 44 508 405
Twitter: https://twitter.com/My_TOC


Met vriendelijke groeten,
Timbers Internetdiensten
Ruud Snelleman en Menno But

 
 
Afmelden My-TOC is een product van Timbers Internetdiensten Contact