Nieuwsbrief My-TOC 28 oktober 2011
Nieuwsbrief My-TOC 28 oktober 2011
 

My-TOC: Alpha wordt Beta

 
Beste Bibliothecaris,
 

De alpha-testfase loopt naar het einde en het begin van de beta-testfase dient zich aan. Vanaf 1 november kan My-TOC alleen via de beta-test link worden gestart: http://www.my-toc.com/beta/. De link naar de alpha-test website wordt dan uitgeschakeld.

De beta-testfase wordt gedaan met meerdere organisaties, gebruikers en meer functionaliteit. De beta-testfase loopt tot 1 januari 2012, waarna My-TOC live wordt gezet.

 

In deze nieuwsbrief leest u meer over de verschillen tussen de Alpha en de Beta versie.

 

 
 

Organisaties

Er zijn 3 organisaties - elk met maximaal 10 gebruikers - betrokken betrokken geweest bij de alfa-testfase. De beta-testfase wordt groter: maximaal 6 organisaties, elk met maximaal 50 gebruikers. Tijdens de alfa-testfase zijn er geen noemenswardige technische problemen geweest met het ontvangen / verzenden van de e-mails. We hopen (en verwachten) deze lijn in de beta-testfase te kunnen doortrekken.

 
 

Uitgaves

Er zitten op dit moment meer dan 30 uitgaves in de database. Een klein begin om het overzicht te kunnen bewaren. We hopen dit aantal in de beta-fase van de test uit te breiden naar ong. 100 uitgaves. U kunt gewenste uitgaves aanleveren bij melding@my-toc.com.

 
 

Functionaliteit

Tijdens de alfatest-fase zijn enkele opmerkingen gemaakt:

  • groepsmail vanuit my-toc naar alle gebruikers binnen 1 organisatie;
  • idem om instructies delen tussen bibliothecarissen;
  • eerste keer aanmelden van gebruiker: oog wordt naar rechts "getrokken". Ontwerp iets aanpassen?
  • er is behoefte aan een functie "Wachtwoord vergeten";
  • er is behoefte aan een onderscheid van soort link (openaccess, te verkrijgen via bibliothecaris, etc);
  • er is grote behoefte aan de mogelijkheid om tekst aan een mail toe te voegen per titel (bron). Deze wijziging is gerealiseerd in de beta-test fase (zie verderop);
  • er is behoefte aan "handmatig geproduceerde" inhoudsopgaven aan My-TOC toe te voegen.

 

Het is eenvoudig om "handmatig geproduceerde" inhoudsopgaven aan My-TOC toe te voegen. De afhandeling is gelijk aan de huidige afhandeling. De kwaliteit van de inhoudsopgave valt en staat met de kwaliteit van de aanlevering.

Wilt u een handmatige inhoudsopgave verzorgen? Neemt u dan contact op met ons via melding@my-toc.com.

 
 

Tekst toevoegen aan de berichten

U kunt in de beta-test versie tekst toevoegen aan de e-mailberichten. Dit kunt u doen voor alle berichten, per uitgave, en een combinatie daarvan.
De extra teksten worden bovenaan de e-mailberichten geplaatst, gescheiden door een horizontale lijn.

 
 

Regelmatig op de hoogte

Via dit kanaal zullen wij vanaf nu u wekelijks informeren over de ontwikkelingen binnen My-TOC. Dit kunnen nieuwe functies zijn, maar bovenal nieuwe uitgaves die via My-TOC doorgestuurd gaan worden.

 

Er is een volgende afspraak gepland. We hopen dan iedereen te kunnen spreken, zodat we elkaar (beter) kunnen leren kennen.

Met vriendelijke groeten,
Timbers Internetdiensten
Ruud Snelleman en Menno But

 
 
afmelden My-Toc is een product van Timbers Internetdiensten contact